Kommentarer

Klik på overskriften for at kommentere
Hvis du kan lide hvad du læser så 'del' og giv +1 så andre også bliver opmærksom på bloggen

onsdag den 15. maj 2013

Verdens største kraftværk benytter vedvarende energi

Yangtze er Kinas største og verdens tredjestørste flod. Ikke underligt, at den kan levere vand til verdens største vandkraftværk, som med (sædvanlig) kinesisk poesi bliver kaldt "De tre slugters dæmning". Den er bygget for at skaffe energi til Kinas udvikling, Det gør den så med hvad der svarer til 15 atomkraftværker. Jeg gad godt se ledningerne fra det kraftværk. Ledninger, der skal føre strømmen til Kinas store og meget forurenede byer, der stadig får energien fra kul. Det sviner luften meget til, - langt over den sundhedsskadelige grænse. Så kraftige cigaretter, som giver så meget forurening i et sug, er for lang tid siden blevet forbudt i den vestlige verden. Så de er jo på rette vej, kan man sige. Det går imidlertid ikke ubemærket hen over en egn, der skal lægge ryg til sådan et bygningsværk. 1,3 mill. mennesker skulle flyttes, for deres hjem blev oversvømmet af den opdæmmede flod. Opdæmningen er 650 km lang og indeholder knap 40 km3 vand. Selve dæmningen er 2,3 km lang og 181 m høj. Det går der ca. 28 mill. m3 beton til at bygge af 250.000 arbejdere.

Dæmningen har gjort det nemmere at færdes på floden for de store fragtskibe og der er nu bedre kontrol med vandstanden i floden nedenfor dæmningen, så man ikke får de store oversvømmelser længere. Men der er slet ikke skabt boliger til alle de forflyttede. Det var vel, hvad man kunne forvente i et land, der har migrantarbejdere i Beijing, der har en papkasse som bolig.

Kina har reduceret deres forbrug af kul med 31mill. tons om året. Så vi får bestemt også glæde af det med en CO2-reduktion på 100mill. tons.

Vedvarende energi er ikke bare for nogle parcelhusflippere som mig længere.
En solskinsdag på Det olympiske Stadium i Beijing

Kilde: Illustreret Videnskab, nr 8, 2013

Ingen kommentarer:

Send en kommentar