Kommentarer

Klik på overskriften for at kommentere
Hvis du kan lide hvad du læser så 'del' og giv +1 så andre også bliver opmærksom på bloggen

søndag den 12. maj 2013

Måske vender vinden nu ....


Mauna Loa - verdens største vulkan
Der er nok af pessimister, der siger:  "Glasset er halvtomt". Man kunne da også forblive urolig for jorden klimatiske fremtid, - eller rettere menneskets fremtid. BBC fortæller, at forskere på Mauna Loa Observatoriet på Hawaii har målt CO2 niveauet stige foruroligende fra mellem 180 og 280 til 400 enheder/million. Det højeste i fire millioner år.



Men der bliver også gjort noget. USA og Kina er nu i gang med at aftale en omstilling. I Kina behøver regeringen jo ikke tage smålig demokratisk hensyn til klimaskeptigere. Det skal vi andre og det er vor akilleshæl, men måske også vor styrke. I et demokratisk samfund, hvor vi hver især skal tage stilling, kan ændringer ske meget hurtigt, hvis vi alle vender os på samme tid. I Kina skal det ned gennem bureaukratiet. Vi har måttet høre på Bjørn Lomborg, godt støttet af den tidligere regering, men til trods for det, vender vinden nok nu, -  iflg. en artikkel fra Australien om vedvarende energis økonomi. Hvis markedet, - det samme marked, der på sin jagt på profit, har fået os herud på planken, - reagerer rationelt, vil vi have ændret vor energipolitik fra at være fossil til vedvarende inden 2020.

En institution kaldet Worldwatch går lidt længere. Deres påstand er, at vi simpelt hen ikke kan fortsætte med forbrugsøkonomien længere. Vi skal ikke jagte vækst, men ligevægt. Det betyder ikke, at lande, der i dag er fattige, ikke må få vækst, men det betyder, at vi skal konsolidere os og så hjælpe dem op på vort niveau vha. vedvarende energi.

Det er ikke den nuværende tilstand, vi skal se på, men tendensen. Måske er vi ved at fylde glasset.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar