Kommentarer

Klik på overskriften for at kommentere
Hvis du kan lide hvad du læser så 'del' og giv +1 så andre også bliver opmærksom på bloggen

onsdag den 8. maj 2013

Taget med tang ...

I gamle dage brugte man visse steder i Danmark tang til at tække taget. Tang kan altså også bruges til at danne biogas. Man behøver selvsagt ikke vande tang, det optager ikke værdifuld landbrugsjord og indeholder meget sukker. Altså rigtig velegnet til biogas. Novozimes prøver at gøre det kommercielt.



I Solrød Kommune ved Køge bugt har de slået tre fluer med et smæk: Høstet tang til biogasanlæg, fået en bedre strand og nedsat mængden af fosfor og kvælstof i vandet i Køge bugt. Jeg mener faktisk, at de har slået endnu en flue, - nemlig fået selvbestemmelse over deres energiforsyning og udnyttelse af lokale energikilder.

Jeg vil ønske, at denne ide bliver taget op i Mariager Kommune, som hver år må lægge ryg til smæk for iltsvind og bundvendinger i Mariager fjord. Bundvendinger og iltsvind, som kommer af alt for mange gødningsrester i Danmarks smukkeste fjor. Prøv lige at følge denne diskussion i Ingenøren. De udviser en rigtig ingenørtilgang til problemet. Løs det med teknik og kemikalier! Nej, man skal tænke: Udnyt det!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar