Kommentarer

Klik på overskriften for at kommentere
Hvis du kan lide hvad du læser så 'del' og giv +1 så andre også bliver opmærksom på bloggen

fredag den 5. juli 2013

Skibe forurener

Fremtidens drivkraft på skibe?
Jeg var fredag eftermiddag nede på havnen for at se Tall Ship Race. Det er en stor begivenhed med over 150 skibe, - alle drevet af vinden, som man jo gjorde i gamle dage.
Det var måske ikke så tosset endda. Faktisk er container- og tankskibene de værste forurenere nu til dags. Vi har vendet os til, at biler ikke må forurene. De har filtre og motorene er blevet meget mere brændstoføkonomiske. Denne udvikling er gået fuldstændig hen over hovedet på hele verdens rederier. Et containerskib forurener mere end 50 mill. biler tilsammen. Det ses som en omkostning, at filtrere udstødningen fra skibene. Det er det jo sådan set også for rederierne, men de flytter bare omkostningerne over på os.
Hvordan kan det da lade sig gøre. Jo, - rederierne opererer i et ingenmandsland ude på havet. Kun internationale love kan styre dem. Hvis ikke de bryder sig om et lands lov, så flytter de til Bahamas eller Panama eller lignende. FN må altså se at få lavet en international lovgivning, der påbyder rederierne at sejle med miljørigtige skibe, - f.eks. drevet af vindkraft.
Der blev i år 2000 udledt 2,3 mill tons svovldioxid i farvandene omkring Europa. Fordi der endnu ikke er gjort noget som helst mod luftforurening fra skibe, så kan man med bare en lille indsats formindske forureningen med mellem 80% og 90%. (kilde www.transportrenvironment.org).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar