Kommentarer

Klik på overskriften for at kommentere
Hvis du kan lide hvad du læser så 'del' og giv +1 så andre også bliver opmærksom på bloggen

torsdag den 25. juli 2013

Bølgeenergi på Orkneyøerne

Skalamodel af Oyster 800
Oykneyøerne ved Skotland har installeret et bølgeenergianlæg. Det bliver spændende at se, hvor godt det går. De har i hvert fald nok af bølger derovre.
Du kan danne dig et indtryk af anlægget på denne lille demonstrationsmodel vist på billedet. Det er meningen, at det gule rør skal svinge frem og tilbage omkring akslen forneden. Anlægget står på havbunden og røret når lige overfladen. Bølgerne skal skubbe den frem og tilbage.
Den pumper så vand i et lukket system ud i et rør under høj tryk. Vandet går ind til stranden, hvor der står en almindelig generator, der drives af vandet fra bølgeenergianlægget.
Aqua Marine skriver selv:
"Oyster 800 has a maximum generating capacity of 800kW at any given time. The machine measures 26 metres across its width. The machine is installed at a depth of around 13 metres approximately 500 metres from the shore.". Bestemt et stort anlæg. En sidegevinst kunne være kystbeskyttelse. Anlægget tager jo energien ud af bølgerne, så de ikke kan æde sig ind i landet.

Jeg synes selv, at det geniale i denne konstruktion er, at der ikke er elektriske installationer på anlægget. Som bekendt, er elektriske ledninger ikke så glade for saltvand.
Det er også nemt at tilslutte flere anlæg til samme system.

Anlægget er bygget af Aqua Marine Power og selve maskinen hedder Oyster 800.

Se lige denne lille video om anlægget i en voldsom storm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar