Kommentarer

Klik på overskriften for at kommentere
Hvis du kan lide hvad du læser så 'del' og giv +1 så andre også bliver opmærksom på bloggen

mandag den 24. juni 2013

Act on fact

Jeg skrev tidligere om kampen mellem atomkraft og vedvarende energi i 70'erne. Tilhængerne af atomkraft kunne virkelig ikke forstå, hvorfor man kunne være imod. Især når nu vindkraft og solenergi var så upålidelig og ikke var der, når der var behov for energi. Vi argumenterede imod dem, ved at påvise problemerne med affaldet, risikoen for en nedsmeltning og koncentrationen af energiproduktion. Jeg arbejdede på det tidspunkt i Aalborg og min chef syntes virkelig det var pinligt, at jeg gik rundt med en batch for Vedvarende Energi. "Hvad skal vi gøre, hvis vinden ikke blæser". Det hjalp ikke noget at jeg argumenterede for at andre energikilder kunne overtage og at vinden var gratis. Vi indså, at vi ikke kunne lade vinden stå alene, men at vi måtte alliere os med vandkraft, solceller, biogas osv.

I dag er det så ikke længere selve det at producere vedvarende energi, de nye modstandere ikke forstår. De forsøger at påvise alle ulemperne. De larmer, blinker i solen, slå fugle ihjel med vingerne osv. Uden at vide det, giver de faktisk vindindustrien gode råd, - hvilket nok ikke var hensigten. Vindindustrien laver nu støjsvage møller og møller, der kan stå på havet.

Tilbage står nu "die hard" kværulanterne, som ikke tager mod fornuft og videnskabelige beviser. Sådan nogle findes overalt og Vestas har mødt sådan nogle i Australien. Jeg kender ikke mængden, men det er forhåbentlig sådan, at nogle af dem stadig tager mod fornuft og videnskab. Det er i hvert fald tanken bag en kampagne, som Vestas har taget op dernede. Nu skal de bombarderes med fakta, så kun de mest stupide og stædige bliver stående og resten kommer til fornuft og forstår, at vedvarende energi er godt for den enkelte, for samfundet og verden. Vestaskampagnen hedder "Act on Facts" - actonfacts.org

Det kan virkelig være svært for os, der bor i sådan et lille, tæt befolket land, at det skulle være problemer med at sætte vindmøller op i Australien, - det eneste land i verden, som samtidig er et kontinent!



Kilde: http://www.tv2oj.dk/artikel/169251:Aarhus--Angriber-moelle-modstandere

Ingen kommentarer:

Send en kommentar