Kommentarer

Klik på overskriften for at kommentere
Hvis du kan lide hvad du læser så 'del' og giv +1 så andre også bliver opmærksom på bloggen

lørdag den 15. juni 2013

".. bebo de danskes øer"

Den megen snak om at folk flytter fra øerne til mere befolkede områder, kunne meget vel vende nu, så vi kan opfylde vor nationalsangs påstand. Internet og hjemmearbejde, samt gratis energi kan vende strømmen (undskyld udtrykket, men det hedder det altså). Avisen Information har i dag et tema om "Den grønne omstilling". Heri skriver de om nogle øer, som er gået "all in", - for at bruge et moderne pokerudtryk, - på vedvarende energi. Den største er Bornholm. De har bygget et konferencecenter for at vise/prale af, hvad de har opnået: Green Solution House. Mange virksomheder er meget interesseret i forsøget, som det stadig er. Bornholm repræsenterer 1% af Danmark i mange henseender, så derfor er det en god forsøgscenter for vedvarende energi og grønne teknologier i det hele taget. De kalder det "den lysegrønne ø".
Et af de største problemer med grøn energi er at produktionen af energi og forbrug af energi ikke falder sammen tidsmæssigt. Det skal der nogle gode ideer til at løse. Ecogrid vil prøve at løse problemet med at fordele produktion og forbrug.

De andre danske øer, der har gang i noget fornuftigt, er Samsø, Ærø, Fur og Fejø. Øer er rigtig gode, for de er en afgrænset område med en befolkning med stærke lokale bånd. De kan gå sammen og lave store ting, som vi andre ikke gider eller har for travlt til. De kan bevise for os andre, at det faktisk kan lade sig gøre.

Hvis vi lige smider de snæversynede briller og tager de langsynede på, så er Danmark også en meget lille ø i verdensamfundet. Vi kan vise de andre, hvad man kan. Vi har byer, der forbruger energi, trafik mellem dem og en pænt overforbrug, så andre kan se, at man ikke falder ned i fattigdom ved at benytte vedvarende energi, - snarere tværtimod.

Faktisk er vor klode en ø, som snart må blive selvforsynende med, hvad vi får af energi lige nu fra solen, så vi ikke skal leve af, hvad der er sparet op i milliarder af år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar