Kommentarer

Klik på overskriften for at kommentere
Hvis du kan lide hvad du læser så 'del' og giv +1 så andre også bliver opmærksom på bloggen

mandag den 3. februar 2014

Jetstrøm

Der er en ny generation af vindmøller på vej. De er ikke låst fast til jorden, men hænger oppe under himlen og udnytter jetstrømmen deroppe. Som med al anden ny teknologi, så er der forskellige tilgange til at udnytte vindene højt oppe.

Dragemøllen/gyromøllen
Denne mølle ligger vel lige for. Send en drage op med møllevinger og en generator og send så strømme ned til jorden. Nu sendes denne mølle altså op i 4,5km's højde, hvor jetstrømmen regerer. Det giver pålidelighed og kraft.

Kitemøller
Disse møller ligner små lette fly og flyver rundt i en cirkel, drevet af vinden og propellerne er møllevinger. De sender så den generede strøm ned med samme kabel som de er fastgjort til jorden med.

KiteGen
I stedet for at danne elektriciteten oppe i luften, så har KiteGen fundet en metode at drive en karusel rundt på jorden ved hjælp af kitedrager højt oppe i jetstrømmen. Hvis den ellers komme ud som et produkt, så har den virkelig potentiale. Den er billig at fremstille og der er meget stabile vinde højt oppe i atmosfæren.




Det er nu godt, vi har den gode gamle vindmølle stadig. Ideerne virker lidt flyvske på mig


Abstract in English
A new generation of wind turbines are on their way. Their name is prefixed with kite and they are all high up in the air to exploite the jetstream. The inventors have high hopes (sorry) but I am not too sure whether this will be a success or we still have to rely on the good old wind turbine.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar