Kommentarer

Klik på overskriften for at kommentere
Hvis du kan lide hvad du læser så 'del' og giv +1 så andre også bliver opmærksom på bloggen

onsdag den 22. januar 2014

Oplysning til Afrika

Lys i Afrika
Langt ude på landet i Kenya er der ingen elkabler til at bringe elektricitet til landsbyerne. De fattigste må sidder i mørke 12 timer i døgnet eller i skæret fra en lille parafinlampe. Børnene kan ikke læse lektier og røgen fra lampen forurener som 20 cigaretter.

Måske kan disse nye lande springe fossilbrændstoffet over og springe direkte ind i fremtiden med vedvarende energi. Samtidig får de så også bygget en infrastruktur som ikke er afhængig af store kraftværker, men derimod mindre decentrale producenter af energi. De bliver dog nok nødt til at bygge nogle større geotermiske kraftværker til at udligne produktion og forbrug.

I Kenya kan man se en lignende udvikling med mobile telefoner. De havde ikke ledninger til fastnettelefoner, så da mobiltelefoner blev billige, blev det allemandseje og de har nu en af verdens mest moderne betalingsinfrastrukturer, baseret på mobiltelefoner. Det kan også ske for elektricitet.

Så med en solcellelampe til ca. 150,-kr man man faktisk ændre en families tilværelse og fremtid, så de kan klare sig selv og skabe en bedre tilværelse. Deres landsby bliver rigere og til sidst også deres land

Abstract in English
Small lamps charged by the sun can make a huge difference for people in rural areas in Afrika. Children can do their home work in the evening and they will not inhale contaminated gas from a paraffin lamp.

Links:
http://www.bbc.co.uk/programmes/n3csrmz5
http://www.lysiafrika.dk/
http://edition.cnn.com/2010/TECH/innovation/08/10/solar.energy.africa/
http://vedvarendeenergi.blogspot.dk/2013/04/geotermisk-varme.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar