Kommentarer

Klik på overskriften for at kommentere
Hvis du kan lide hvad du læser så 'del' og giv +1 så andre også bliver opmærksom på bloggen

søndag den 9. februar 2014

Vandkraft samler vindkraft

Jeg har skrevet om det før, men gør det igen, for det er vigtigt. Vinden blæser ikke altid, så vindmøllerne kan ikke altid producere den energi, som vi har brug for. Omvendt så producerer de nogle gange for meget. Vi har brug for en udjævning.

En aftale kaldet Renewable Optimisation Agreement (ROA) mellem Minnesota i USA og Manitoba i Canada viser, hvordan det skal gøres. Minnesota producerer vindenergi og Manitoba vandkraft. Ved overskydende  vindenergi pumpes vand op, som senere kan bruges i vindstille perioder. De er nu i gang med at bygge en kraftig ledning mellem de to virksomheder. Personlig ville jeg foretrække, at de graver ledningen ned, - ikke bare for at skåne herlighedsværdien af området, men er ledningerne først gravet ned, så kan de ikke blive overiset og masterne ikke vælte i en kraftig storm.

Hvis vi ikke har sådan en aftale med Norge, kan det kun gå for langsomt med at få en. Vi har allerede set negative elpriser. Kom i gang!

Abstract in English
Two companies in North America have signed a deal called Renewable Optimisation Agreement (ROA). It is meant to even out the differences in production and demand for renewable electricity. Read more at the links below.

Links:
http://climatecrocks.com/2014/02/04/transmission-allows-wind-storage-in-canada/
http://greatnortherntransmissionline.com/resources/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar