Kommentarer

Klik på overskriften for at kommentere
Hvis du kan lide hvad du læser så 'del' og giv +1 så andre også bliver opmærksom på bloggen

søndag den 17. marts 2013

El-biler

Jeg var i dag i Hammel, hvor Better Place havde udstillet nogle elbiler og hvor man kunne få en prøvetur. Better Place vil stå for infrastrukturen for elbiler i Danmark. Firmaet er internationalt og har valgt Danmark og Israel som forsøgslande. I Danmark har de sat "tankstationer" op langs motorvejene, hvor man kan få skiftet sit tomme batteri med et nyt, som er opladet. Det tager kun 5 min. og sker helt automatisk, mens man sidder i bilen. Det skulle sikre, at man kan køre fra Århus til København i elbil, på trods af at rækkevidden af en opladning kun er ca. 120 km. Derudover opstiller de ladestandere, som man frit kan bruge.
Desværre er det stadig kun Renault, der laver en bil, der kan få skiftet batteri, men den er dejlig at køre i.
Den har (selvfølgelig) automatgear, så den er nem at køre. Alt fungerer som en almindelig bil, men der er ingen motorlarm, - kun vind- og hjulstøj. Den har en fantastisk acceleration. Det er en mærkelig, men også dejlig fornemmelse, at den overhovedet ikke siger noget, når man holder ved et vejkryds.

Hvis man køber et abonnement ved Better Place får man et opladestander i sin garage. Den er koblet til elnettet uden om ens egen måler, så Better Place betaler al ens elforbrug og batteriskift. Dette abonnement koster ca. 1.300 om måneden og bilen koster lige godt 200.000 kr. Den er afgiftsfri og fri for registreringsafgift. Det kunne godt være et selvstændig argument til at købe én nu. Kender jeg dem ret hos SKAT, så bliver det nok ikke ved at gå. Det gjorde det i hvert fald ikke for solcellerne.
Jeg var så heldig, at vinde en hel dag med en el-bil. Det bliver sjovt. Så vil jeg prøve at skifte batteri.
Tesla var også udstillet
Du kan se hele billedserien her.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar