Kommentarer

Klik på overskriften for at kommentere
Hvis du kan lide hvad du læser så 'del' og giv +1 så andre også bliver opmærksom på bloggen

tirsdag den 3. september 2013

Smart varmepumpe

Jeg kunne egentlig godt tænke mig en varmepumpe. Ikke en der har en masse slanger gravet ned i haven, men en luft-til-luft varmepumpe. Den skulle så installeres inde i stuen og give lidt ekstra varme om vinteren. Som de fleste nok husker, så er det koldt om vinteren, så man kan vel ikke hente varme udenfor. Jo, - for varmepumpen sætter egentlig bare luften udefra under tryk, så det bliver varmere og derefter sender det endnu koldere ud igen.

Temperaturen skulle gerne op på 21 grader, så hvis temperaturen ligger på frysepunktet udenfor, så skal det opvarmes 21 grader. Det kræver en bestemt mængde kalorier og strøm. Hvis vi nu kunne starte fra 8 grader, så ville det være billigere. Det kan vi faktisk!
Luftindtag til varmepumpen

Jeg besøgte i lørdags Naturcenter Sølyst ved Brabrandsøen i Aarhus. Hovedbygningen er bygget energivenligt, - hvilket vil sige, at de bruger energien med omtanke. De har installeret en varmepumpe, men som noget nyt, har de placeret luftindtaget et stykke væk fra huset. Røret fra luftindtaget er gravet ned i frostfri dybde, hvor der året rundt er 8 grader varmt. Det betyder, at luften til varmepumpen er næsten 8 grader inden den skal presses op på 21 grader. De sparer altså noget strøm ved komprimeringen.

Godt tænkt!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar